Kuru Biber Turşusu

KURU BİBER TURŞUSU ( TARATORLU) Malzemeler 2 kâse kuru biber ( özel kurutulmuş turşuluk) 5...

Cingen Salatası

CİNGEN SALATASI Malzemeler 5 adet patlıcan 4 adet dolmalık kırmızı biber 3 adet domates 3...

Börülce Taratoru

BÖRÜLCE TARATORU Malzemeler 1 kg taze börülce 1 baş sarımsak ½ su bardağı zeytinyağı (...

Zerde

ZERDE Malzemeler 3 litre su ½ kilo şeker ½ pirinç 3-4 damla gül suyu Yapılışı...

Sütlaç

SÜTLAÇ Malzemeler 1 kg süt 1 su bardağına yakın pirinç ( 1 su bardağından 2...

Sareli (Saraylı)

SARELİ ( SARAYLI) Malzemeler ½  kilo un ½ kilo tereyağı Yarım çay kaşığı tuz 3...

Pelte (Pevlüze)

PELTE (PEVLÜZE) Malzemeler 2 litre su 3-4 su bardağı şeker ( miktar arzuya göre çoğaltılabilir)...

Peskel

PESKEL Malzemeler 2 adet elma 2 adet ayva 2 dilim bal kabağı 3 dilim karpuz...

Pekmez Köftesi

PEKMEZ KÖFTESİ Malzemeler 2 litre üzüm şırası (suyu) 250 gr irmik 100 gr un Yapılışı...

Kocakarı Gerdanı

KOCAKARI GERDANI Malzemeler ½  kilo un ½ kilo tereyağı Yarım çay kaşığı tuz 3 bardak...