Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Sütlaç

SÜTLAÇ

Malzemeler

1 kg süt

1 su bardağına yakın pirinç ( 1 su bardağından 2 parmak az)

2 su bardağı şeker

Yapılışı

            Geleneksel sütlaç yapımı,( büyüklerimizin yaptığı şekilde) pirinç soğuk suyla yıkanır. Kurutulur ve sonra dövülür. Dövülen pirinç sütün içine ilave edilir. Pirinç ve süt karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra şeker ilave edilir. Arzuya göre şeker çoğaltılıp azaltılabilir. Soğuyunca servis edilir.

          Günümüzdeki yapılış şekli; pirinçler 2 saat önceden sıcak suyla ıslatılır. Islatılan pirinçler yıkanıp süzülür. Sütün içine eklenir karıştırılarak pişirilir. Pişince blenderdan geçirilir. Daha sonra şeker ilave edilip bir taşım daha kaynatılır.

         Soğuyunca servis edilir. Üzerine tarçın eklenebilir.

         Sütlacın fazla olmasını isteyenler; 5 litre süt için 4 bardak pirinç yeterlidir.