Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Zerde

ZERDE

Malzemeler

3 litre su

½ kilo şeker

½ pirinç

3-4 damla gül suyu

Yapılışı

Pirinç 1-2 saat önceden sıcak suyla ıslatılır. Islatılan pirinçler yıkanıp süzdürülür. Temiz bir bezin üzerine serilerek biraz nemli olacak şekilde kurutulur. Nemli olan pirinçler dövülür veya blenderdan geçirilir. Dövülmüş olan pirinçler 3 litre soğuk suyun içine konur ve karıştırılarak ilave edilir. Karıştırılarak pişmeye bırakılır. Koyu kıvama gelince ocaktan indirilir. Hemen içine gül suyu eklenir. Kâselere boşaltılır. Soğuyunca servis edilir.

Eski cemiyetlerin vazgeçilmez tatlısıdır.