Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Kuru Biber Turşusu

KURU BİBER TURŞUSU ( TARATORLU)

Malzemeler

2 kâse kuru biber ( özel kurutulmuş turşuluk)

5 diş sarımsak

1 çay bardağı zeytinyağı

½ çay bardağı nar ekşisi ( limonda kullanılabilir)

Yapılışı

Akşamdan kuru biberler kaynamış suyun içine atılır. Kapağı kapatılarak sabaha kadar bekletilir. Bekletilen biberler yıkanıp süzülür. Sarımsak ve tuz havanda dövülür ya da blenderden geçirilir. Zeytinyağı yavaş yavaş sarımsağa dökülerek yedirilir. (havanda yapılıyorsa).Hazırlanan karışım biberlerin üzerine dökülür. 1-2 bardak soğuk su ilave edilir. Sos ile biber özdeşleşince servis edilir. Yöremizde nar ekşisiyle yapılır.

Not: Kuru biberleri aynı şekilde ıslatıp üzerine sarımsak doğranır ve üzerine sirke ilave edilirse sirkeli turşu olur. Uzun süre dayanıklılığını korur.