Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Yuvarlama (Hurma)

HURMA (YUVARLAMA)

Malzemeler

1 kilo yağsız kıyma

1,5 kilo un

4-5 tane soğan

2 adet yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

1 tatlı kaşığı karabiber

1 bağ maydanoz

Kızartmak için 2 veya 3 su bardağı zeytinyağı

Sos için

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

Yarım yemek kaşığı kırmızı toz biber

Yuvarlamanı yapılışı

Soğanlar rendelenir. İnce kıyılmış maydanozlar eklenir. Kıyma, karabiber ve un eklenerek katı bir hamur elde edilir. Hamurdan fındık büyüklüğünde parçalar kopartılarak avuç içinde oval şeklinde yuvarlanır. Yuvarlama işlemi derin bir tencerede zeytinyağıyla kızartılır.

Not: Kızartılan hurmalar soğuduktan sonra hava almayan kaplarda buzdolabında birkaç ay saklanıp istenildiği zaman pişirilir. 

Yemeğin yapılışı

            Bir tencerenin içinde 1 litre tavuk veya et suyu kaynatılır. İçine kızartılan hamurlardan 2-3 kâse hurma suyun içine atılır. 15- 20 dk kaynatılır. Kaynadıktan sonra kapatılarak demlenmeye bırakılır.

Sos için; tavaya tereyağı koyulur. Eriyince salça koyularak kavrulur. Toz biber eklenerek kavrulur. Kavrulan sosun içine kaynayan et veya tavuk suyundan 1 fincan su alınarak sosa eklenir. Sosun emişmesi sağlanır.

Dinlenen hurmalar kevgirle süzülerek tabağa alınır. Üzerine ezilmiş kese yoğurdu dökülür. Yoğurdun üzerine hazırlanan sos dökülür.