Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Yavru Kavurması

YAVRU KAVURMASI

Malzemeler

1 bütün tavuk

1 kg sivri kırmızıbiber

2 adet iri baş soğan

1 yemek kaşığı toz biber

1 adet domates

3 yemek kaşığı tereyağı

1 fincan zeytinyağı

Tuz

Yapılışı

Bütün tavuk önce tuzlanır 1 saat bekletilir. Bekletilen tavuklar yıkanır ve parçalara ayrılır. Kol, bacak, but dörde bölünerek parçalama işlemi tamamlanır. Tekrar yıkanır. Yıkanan parçaların iyice suyunun süzülmesi beklenir. Tencereye tereyağı ve zeytinyağı koyulur, kızdırılır. Kızdırılan yağın içine tavuk parçaları atılarak yüksek ateşte pişirilir. Etler suyunu bırakıp çekince mühürleme işlemi biter. Soğanlar küp küp doğranır. Tavuklarla birlikte kavrulur. Daha sonra 1 cm aralıklarla doğranan biberler tavuğun üzerine ilave edilir. Domates doğranır. Toz biberle birlikte eklenir. Kısık ateşte pişirilir.

Not: Yöremizde kendi yetiştirdiğimiz civcivler büyüdüğü zaman onlara yavru adı verilir.