Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Portakallı Ev Kurabiyesi

PORTAKALLI EV KURABİYESİ

Malzemeler

2 bardak şeker

3 yumurta ( 1 yumurtanın beyazı ayrılacak)

1 su bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı yemek sodası

Aldığı kadar un

4 portakal susam

Yapılışı

Şekerle yumurta tahta kaşık yardımıyla çırpılır. İyice çırpılan karışımın içerisine zeytinyağı eklenir. Soda eklendikten sonra karıştırılmaya devam edilir. 3 portakalın kabukları soyulur. rondodan geçirilir. 1 portakal ise kabuğuyla birlikte hamurun içine koyulur. Un kepçe kepçe koyulur. Hamurun kıvamı yumuşak olmalıdır. Şekil verirken ele yapışmaması için un veya yağ sürülür. Hamur yuvarlak hale getirilir. Hamur önce yumurtanın beyazına sonra susama batırılır. Hazırlanan kurabiyeler önceden 200 derecede ısıtılmış sıcak fırına sürülür.