PİRİNÇLİ ENGİNAR YEMEĞİ
Malzemeler
1 bağ sap enginar
1 fincan pirinç
1 adet kuru soğan
1 fincan zeytinyağı
250 gr kıyma
1 yemek kaşığı salça
Tatlı kaşığı toz biber
1,5 su bardağı su
Yarım bağ dereotu
Yapılışı
Enginarların sapları temizlenip yıkanır. Küp küp orta büyüklükte doğranır. Düdüklüde 20-25 dk haşlanır. Tencereye yağ koyulur. Küp doğranan soğanlar kavrulur. Rengi değişen soğanların içine kıyma eklenir. Kıymalar kavrulup salça ilave edilir. Karıştırıldıktan sonra haşlanmış enginarlar ve pirinç koyulur. Üzerinden su ilave edilir. Pişmeye bırakılır. Piştikten sonra arzu edilirse ince kıyılmış dereotu serpilir.