Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Patates Kapama

PATATES KAPAMA

Malzemeler

3 adet soğan

Yarım kilo kuzu eti

5 adet biber

6-7 adet patates

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı salça

1 tatlı kaşığı karabiber

Tuz

Bakır tepsi

Bakırın üzerini kapatacak tencere

Yapılışı

Soğanlar büyük büyük doğranır. Etler küp küp doğranır ve haşlanır. Haşlanan etler tencerenin ortasına yerleştirilir. Biberler üzerine koyulur.  Patatesler orta büyüklükte küp küp doğranır. Salça, baharatla birlikte malzemeler iyice karıştırılır ( harmanlanır). Üzerine yağı konduktan sonra tencere kapatılır. Ocağın üzerine koyulan tencereye su yavaş yavaş tencerenin kenarlarından dökülür. Malzemeler suyunu çeker. Arada ilave edilir yarım saate yakın sürede kısık ateşte yavaş yavaş pişer. ( tencerenin açılmaması için üzerine ağırlık koyulur).

Arzu edilirse içine dereotu ve maydanoz eklenebilir.