Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Kuru Patlıcan Dolması

ZEYTİNYAĞLI KURU PATLICAN DOLMASI

Malzemeler

1 dizi kuru patlıcan (30-35)

500 gr pirinç

4 baş soğan

4 adet domates ( kışın konulmayabilir)

1-2 tane kuru acı biber

1 demet maydanoz

1 tatlı kaşığı kuru nane

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı toz biber

2 yemek kaşığı salça

1 su bardağı zeytinyağı

Yapılışı

         Büyük bir tencerede su kaynatılır. Kaynayan suyun içine patlıcanlar atılarak patlıcanların yumuşaması beklenir. Büyük bir teflona 1 su bardağı zeytinyağı koyulur. İnce kıyılmış soğanlar eklenerek kavrulur. Pirinçler yıkanarak soğanın içine ilave edilir. Birlikte kavrulur. Kavurma işlemi sırasında salça eklenir. Küp küp doğranmış domatesler konur. Ardından nane, ince kıyılmış maydanoz ve baharatlar eklenip bir kez daha karıştırıldıktan sonra ocağın altı kapatılır.

          Suda haşlanan patlıcanlar yıkanır. Yıkanan patlıcanların içine hazırlanan harç koyularak tencereye dizilir. Pirinçlerin pişmesini sağlayacak tencereye su eklenerek pişirilir.

  Not: Kuru patlıcan dolması arzuya göre bulgurla da yapılabilir.