Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Kuru Börülce Salatası

KURU BÖRÜLCE SALATASI

Malzemeler

½ kilo kuru börülce

½ çay bardağı zeytinyağı

Yarım bağ maydanoz

Yarım bağ dereotu

3-4 adet taze soğan

2 yemek kaşığı nar ekşisi ( limon da koyulabilir)

Yapılışı

1 gün önceden soğuk suyla ıslatılan börülceler bol suda haşlanır ve süzülür. Servis tabağına alınan börülcelerin üzerine ince kıyılmış taze soğan, maydanoz arzuya göre dereotu eklenerek karıştırılır. Üzerine yağı ve ekşisi gezdirilir.

Not: Salatanın özelliği nar ekşili olmasıdır. Yoksa limonla da yapılır. Damak zevkine göre yağı, ekşisi ve tuzu azaltılıp çoğaltılabilir.