Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Kıtıraklı Ekmek

KITIRAKLI EKMEK

Malzemeler

1 koyunun kuyruğu

1 çorba kaşığı tuz

 Nohuttan yapılmış mayalı hamur ( alabildiği kadar)

Yapılışı

Kuyruk yağı küçük küçük doğranır. Kasap kıyması şeklinde 2 bıçakla kıyılır. 1 çorba kaşığı tuz ile pembeleşinceye kadar kavrulur.  Soğumadan kevgir yardımıyla alınır. Yağı dökülür. Alabildiği kadar mayalı hamurla kulak memesi kıvamında yoğurulur. Tepsiye iki parmak kalınlığında yayılır.  Önceden ısıtılmış 200° sıcaklıktaki fırında 45 dk pişirilir. Baklava dilimi şeklinde kesilir.