Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Keşkek

KEŞKEK

Malzemeler

1 kg buğday

1 bütün tavuk

4 yemek kaşığı tereyağı

1,5 litre su

Sos için

 3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı toz biber

Yapılışı

Buğday bir gün önceden yıkanıp soğuk suyla ıslatılır. Islatılan buğdaylar soğuk suyla birlikte tencereye konur. Buğdaylar pişirilir. Pişme esnasında buğday karıştırılmaz. Piştikten sonra tahta kaşık yardımıyla buğdaylar dövülür (ezilir). Tavuk düdüklüde haşlanır. Haşlanan tavuk etleri tiftiklenir. Tavuğun suyuyla birlikte buğdayların içine eklenir. Birlikte bir kez daha ezilir. Sıcak servis edilir.

Arzu edilirse üzerine sos gezdirilir. Sos için tereyağı kızdırıldıktan sonra ocağın zerinden alınır, toz biber eklenir.

Not:  Bu yemek, yöremizdeki cemiyetlerde ( düğün, sünnet, mevlüt gibi) yapılır. Kazanlarda pişer. İmece usulü yapılır. Sırayla keşkekler dövülür. Yanında turşuyla ve pilavla ikram edilir. Tavuk yerine et tercih edenlerde olmaktadır.