Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Kedirgen (Kuşkonmaz) Kavurması

Gönderi Görseli

KEDİRGEN (KUŞKONMAZ) KAVURMASI

Malzemeler

1 demet kedirgen

2 adet pırasa

2 adet domates

1 fincan zeytinyağı

1 yemek kaşığı salça

2 yumurta

Yapılışı

Tavaya zeytinyağı koyulur. Üzerine ince doğranmış pırasalar eklenir. Pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine küçük doğranmış kedirgenler eklenir. Kedirgenlerin üstüne küçük doğranmış domatesler koyularak kedirgenlerin domates suyunu çekmesi sağlanır. Domates suyunu, çekince salça eklenerek tekrar kavrulur (eğer kedirgenler hala sertse içine birazcık sıcak su eklenerek yumuşaması sağlanır).

Kedirgenler pişince üzerine yumurtası kırılır. Piştikten sonra üzerine karabiber serpilir.

Taze soğan eşliğinde servis edilir.

Not: Kedirgen ilkbahar aylarında dağlarda yetişen dikenli bir bitkidir.