Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Karnabahar Mücver

KARNABAHAR MÜCVERİ

Malzemeler

1 adet orta boy karnabahar

1 yumurta 1 çay bardağı su

 1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber

Yarım bağ taze soğan

Kızartmak için yağ

Süzme yoğurt

2 diş sarımsak

Arzu edilirse maydanoz, dereotu, pul biber eklenebilir.

Aldığı kadar un

Yapılışı

Karnabahar haşlanır. Püre haline getirilir. Yumurta ve baharatlar püreye ilave edilir. Hamur yumuşak olacak şekilde un ilave edilir. Su eklenerek bütün malzemeler yoğurulur. Karışım köfte büyüklüğünde yassılaştırılarak arkalı önlü kızartılır.

Sos için

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı toz biber

Eritilen yağ içinde salça ezilir. Toz biber ilave edilir. Kızartılan mücverlerin üzerine önce ezilmiş süzme yoğurt dökülür. Daha sonra üzerinden sos gezdirilir.