KARNABAHAR MÜCVERİ
Malzemeler
1 adet orta boy karnabahar
1 yumurta 1 çay bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz 1 tatlı kaşığı karabiber
Yarım bağ taze soğan
Kızartmak için yağ
Süzme yoğurt
2 diş sarımsak
Arzu edilirse maydanoz, dereotu, pul biber eklenebilir.
Aldığı kadar un
Yapılışı
Karnabahar haşlanır. Püre haline getirilir. Yumurta ve baharatlar püreye ilave edilir. Hamur yumuşak olacak şekilde un ilave edilir. Su eklenerek bütün malzemeler yoğurulur. Karışım köfte büyüklüğünde yassılaştırılarak arkalı önlü kızartılır.
Sos için
2 yemek kaşığı tereyağı
1 yemek kaşığı salça
1 yemek kaşığı toz biber
Eritilen yağ içinde salça ezilir. Toz biber ilave edilir. Kızartılan mücverlerin üzerine önce ezilmiş süzme yoğurt dökülür. Daha sonra üzerinden sos gezdirilir.