Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Kapama Çorbası

KAPAMA ÇORBASI

Malzemeler

1 su bardağı keşkeklk buğday kırması

1 adet orta boy soğan

8 su bardağı tavuk suyu

3 yemek kaşığı tereyağı

1 fincan zeytinyağı

Yapılışı

Soğanlar küçük küçük doğranır. Derin bir tencerede yağ eritilir. Önce soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra soğanın içine buğdaylar eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Kavrulan buğdayların üzerine kaynamış tavuk suyu karıştırılarak yavaş yavaş ilave edilir. Çorba kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır. Servis edileceği zaman yörede cerp adı verilen sos gezdirilir.  

Sos için

1 yemek kaşığı tereyağı

½ yemek kaşığı salça

½ yemek kaşığı toz biber

Yağ eritilir. Salça yağın içinde ezilir. Toz biber ilave edilir. Kıvamı koyu olursa bir f,ncan su eklenebilir.