KAPAMA ÇORBASI
Malzemeler
1 su bardağı keşkeklk buğday kırması
1 adet orta boy soğan
8 su bardağı tavuk suyu
3 yemek kaşığı tereyağı
1 fincan zeytinyağı
Yapılışı
Soğanlar küçük küçük doğranır. Derin bir tencerede yağ eritilir. Önce soğanlar pembeleşinceye kadar kavrulur. Daha sonra soğanın içine buğdaylar eklenerek kavurma işlemine devam edilir. Kavrulan buğdayların üzerine kaynamış tavuk suyu karıştırılarak yavaş yavaş ilave edilir. Çorba kaynadıktan sonra ocağın altı kapatılır. Servis edileceği zaman yörede cerp adı verilen sos gezdirilir.
Sos için
1 yemek kaşığı tereyağı
½ yemek kaşığı salça
½ yemek kaşığı toz biber
Yağ eritilir. Salça yağın içinde ezilir. Toz biber ilave edilir. Kıvamı koyu olursa bir f,ncan su eklenebilir.
