Isırgan (Dalgan) Kavurması

ISIRGAN (DALGAN) KAVURMASI

Malzemeler

Bir bağ dalgan ( ısırgan otu)

3 tane pırasa

½ su bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yumurta

2 adet kırmızı biber

Yapılışı

Pırasalar ince ince doğranır. Tavanın içine zeytinyağı koyulur. Pırasalar yağın içinde pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine ince doğranan ısırgan otları koyularak tekrar kavrulur. Kapağı kapatılarak pişirilir. Daha sonra domates salçası eklenir. Salçanın malzemelerle özdeşleşmesi sağlanır. Yumurtalar kırılır. Isırganla birlikte karıştırılıp pişmeye bırakılır.

 Not: Dalgan kavurması yumurtasız pişerse üzeri yoğurtlu da yenebilir.