Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Isırgan (Dalgan) Kavurması

ISIRGAN (DALGAN) KAVURMASI

Malzemeler

Bir bağ dalgan ( ısırgan otu)

3 tane pırasa

½ su bardağı zeytinyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

2 yumurta

2 adet kırmızı biber

Yapılışı

Pırasalar ince ince doğranır. Tavanın içine zeytinyağı koyulur. Pırasalar yağın içinde pembeleşinceye kadar kavrulur. Üzerine ince doğranan ısırgan otları koyularak tekrar kavrulur. Kapağı kapatılarak pişirilir. Daha sonra domates salçası eklenir. Salçanın malzemelerle özdeşleşmesi sağlanır. Yumurtalar kırılır. Isırganla birlikte karıştırılıp pişmeye bırakılır.

 Not: Dalgan kavurması yumurtasız pişerse üzeri yoğurtlu da yenebilir.