Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Hamur Çorbası

HAMUR ÇORBASI

Malzemeler

2 su bardağı un

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

5 su bardağı tavuk suyu

1 su bardağı haşlanmış nohut

Sos için

3 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı domates salçası

½ yemek kaşığı toz biber

Yapılışı

          Un, yumurta ve biraz su ile katı hamur yapılır. Hamur kalın yufka şeklinde açılır. Yufkanın her tarafına bolca un serpilir. Oklava yardımıyla rulo yapılır. Erişte kalınlığında kesilir. Kesilen hamurlar kaynamış 5 su bardağı tavuk suyunun içine yavaş yavaş atılır. Sürekli karıştırılarak pişirilir. Hamurlar piştikten sonra haşlanmış nohutlar içine atılır. Nohutla birlikte bir taşım daha kaynatılır.

Sos için

         Tavada tereyağı eritilir. Eriyen yağı içine salça eklenerek kavrulur. Toz biber eklenir. Çorbanın suyundan 1 fincan su eklenir. Sos kıvamını alınca çorbanın üstüne dökülür.