GÖKTANA ( GÖK TARHANA)
Malzemeler
1 kilo soğan
1 kilo kırmızıbiber
2-3 adet domates
1 bağ tarhana otu ( tarhun otu)
2 litre su
½ kilo buğday kırması ( göce)
2 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı nane
1 tatlı kaşığı toz biber
Yapılışı
Göce akşamdan ıslatılır. Ertesi gün bütün malzemeler soyulup bütün kalacak şekilde kaynatılır. İçine ot atılır. Kaynayan malzemeler özdeşleştikten ( muhallebi kıvamına geldikten) sonra tepsiye dökülür. Üzerine ezilmiş kese yoğurdu gezdirilir. Tereyağı eritilir. Yağ iyice kızdıktan sonra ocağın altı kapatılır. Nanesi ve toz biberi eklenip karıştırılır. Yoğurdun üzerinden gezdirilir.