Göktana ( Gök Tarhana)

GÖKTANA ( GÖK TARHANA)

Malzemeler

1 kilo soğan

1 kilo kırmızıbiber

2-3 adet domates

1 bağ tarhana otu ( tarhun otu)

2 litre su

½ kilo buğday kırması ( göce)

2 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı nane

1 tatlı kaşığı toz biber

Yapılışı

Göce akşamdan ıslatılır. Ertesi gün bütün malzemeler soyulup bütün kalacak şekilde kaynatılır. İçine ot atılır. Kaynayan malzemeler özdeşleştikten ( muhallebi kıvamına geldikten) sonra tepsiye dökülür. Üzerine ezilmiş kese yoğurdu gezdirilir.  Tereyağı eritilir. Yağ iyice kızdıktan sonra ocağın altı kapatılır. Nanesi ve toz biberi eklenip karıştırılır. Yoğurdun üzerinden gezdirilir.