Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Fıstıklı Pilav

FISTIKLI PİLAV

Malzemeler

2 su bardağı pirinç

3 su bardağı tavuk, et suyu veya su

250 gr fıstık

2 yemek kaşığı tereyağı

Yarım fincan Ayçiçek yağı

Tuz

Yapılışı

Pirinci ayıklayıp, yıkayın, derin bir kaba alın. Tuz, limon suyu ve üzerini örtecek kadar sıcak su ekleyip en az yarım saat bekletin.  Bekletme işlemi bittikten sonra, yıkayıp süzün. Fıstıkların kabuklarını soyup ayçiçek yağıyla kavurun. Tereyağını eritip pirinci de ekleyerek kavurma işlemine 1-2 dk daha devam edin. Sıcak suyu ekleyip kaynatın. Kaynadıktan sonra ateşi kısıp suyunu çekinceye kadar pişirin. Altını kapatınca havlu kağıt örtüp dinlenmesini bekleyin. Sıcak olarak servis edin.