Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Et Lelengisi

ET LELENGİSİ

Malzemeler

Yarım kilo yağsız dana eti veya kıyma

1 tane yumurta

2 adet soğan

1 demet maydanoz

1 su bardağı zeytinyağı

1 kg un

1 tatlı kaşığı karabiber

1 tatlı kaşığı karbonat

Tuz

Yapılışı

1 kilo unun içine çok küçük doğranmış yağsız dana eti veya kıyma konur. 2 adet soğan rendelenir. Üzerine maydanoz, tuz, karabiber ilave edilir. Yumurtası, karbonatı ilave edilerek kulak memesi yumuşaklığında hamur elde edilir.

1 su bardağı kızgın yağın içerisinde arkalı önlü kızartılır. ( cevizden küçük parçalar suyla avuç içinde yassılaştırılarak kızartılır.)

Sıcak servis edilir.