Ana sayfa
Twitter
Basında Biz
Nöbetçi Eczaneler
Yukarı çık
E-Belediye
Kent Haritası
Yöresel
Kültür Yaşam

Ekmek Dolması

EKMEK DOLMASI

Malzemeler

1 adet yuvarlak ekmek ( bayat olması tercih edilir)

250 gr kıyma

Yarım bağ maydanoz

1 çay kaşığı karabiber

3 adet soğan

3 yemek kaşığı tereyağı

1 su bardağı dövülmüş ceviz

Yoğurt- sos

Yapılışı

            Ekmeğin üzerinden yuvarlak bir parça kesilir. ( elimizin rahat gireceği şekilde yuvarlak açılır). Ekmeğin içi iyice çıkarılır. Çıkartılan ekmek içi çok minik olacak şekilde ufalanır ya da rondodan geçirilir. Ekmek yuvarlak bir tepsiye alınır. Ekmeğin dış kısmı sıcak suyla nemli olacak şekilde ıslatılır. Ekmeğin yumuşaması için dinlenmeye bırakılır.

İç harcı için

             Kıyma teflon tavada suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar kavrulur. İçine küp küp doğranmış soğan eklenir. Kavrulan kıymanın içine tereyağı eklenir. Ufalanan ekmek içiyle tekrar kavrulur. Harcın içine ceviz, ince kıyılmış maydanoz, karabiber, tuz eklenerek karıştırılır. Harç hazır olduktan sonra ıslatılan ekmeğin içi doldurulur. Kesilen ekmeğin üstü kapak gibi kapatılır. Ekmeğin sıcak kalması için tepsi kaynayan sıcak su tenceresinin üstüne koyulur. ( benmari usulü)

Sos için; 3 yemek kaşığı tereyağı eridikten sonra 1 yemek kaşığı domates salçası eritilir. İçine yarım yemek kaşığı toz biber ilave edilir. Yarım fincan su eklenerek kaynatılır. Özdeşlemesi beklenir. Süzme yoğurt ezildikten sonra ekmeğin üzerine dökülür. Yoğurdun üzerinden sos gezdirilir. Pasta dilimleri şekilde kesilerek yenir.