CİNGEN SALATASI
Malzemeler
5 adet patlıcan
4 adet dolmalık kırmızı biber
3 adet domates
3 adet yeşil biber
3-4 diş sarımsak
2 yemek kaşığı nar ekşisi yoksa limon da kullanılabilir
Yarım demet maydanoz
Zeytin yağı
Tuz
Yapılışı
Patlıcanların suyu çekilene kadar közlenir. Patlamaması için patlıcanların üzerine çizik atılır. Kabakları soyulur. Patlıcanlar renginin kararması için limonlu suda bekletilir. Kırmızı ve yeşil biberler aynı şekilde közlenir. Arzu edilirse domateste közlenebilir. Közlenen biberler ve patlıcanlar küp küp doğranır. Domatesler eklenir. Sarımsaklar tuzla dövülüp karışıma ilave edilir. Maydanozlar ince ince kıyılır. Bütün malzemeler yağ eklendikten sonra karıştırılıp servis tabağına alınır.