SÜTLAÇ
Malzemeler
1 kg süt
1 su bardağına yakın pirinç ( 1 su bardağından 2 parmak az)
2 su bardağı şeker
Yapılışı
Geleneksel sütlaç yapımı,( büyüklerimizin yaptığı şekilde) pirinç soğuk suyla yıkanır. Kurutulur ve sonra dövülür. Dövülen pirinç sütün içine ilave edilir. Pirinç ve süt karıştırılarak pişirilir. Piştikten sonra şeker ilave edilir. Arzuya göre şeker çoğaltılıp azaltılabilir. Soğuyunca servis edilir.
Günümüzdeki yapılış şekli; pirinçler 2 saat önceden sıcak suyla ıslatılır. Islatılan pirinçler yıkanıp süzülür. Sütün içine eklenir karıştırılarak pişirilir. Pişince blenderdan geçirilir. Daha sonra şeker ilave edilip bir taşım daha kaynatılır.
Soğuyunca servis edilir. Üzerine tarçın eklenebilir.
Sütlacın fazla olmasını isteyenler; 5 litre süt için 4 bardak pirinç yeterlidir.