Pelte (Pevlüze)

PELTE (PEVLÜZE)

Malzemeler

2 litre su

3-4 su bardağı şeker ( miktar arzuya göre çoğaltılabilir)

1,5- 2 su bardağı nişasta

Yapılışı

Nişasta 2 su bardağı suyla ıslatılır. Kalan su kaynatılır. Kaynayan suyun içine ıslatılan nişasta yavaş yavaş devamlı karıştırılarak ilave edilir. 5 – 10 dk içinde nişasta koyulaşarak kıvamını alır. Koyulaşan nişastanın içine şeker eklenir. Nişasta ile şeker özdeşleşene kadar ateşte tutulur. Rengi karameliz olunca ocaktan indirilir. Kaselere boşaltılan peltenin üzerine bol ceviz dökülür.

Not: Suyun içine portakal, vişne, şeftali, limon suları katılarak meyveli pelte de yapılabilir.