Paşa Böreği

PAŞA BÖREĞİ

Malzemeler

Hamur için

1 kg un

3 yumurta

1 tatlı kaşığı tuz

Hamuru yoğurmak için bir miktar su ( hamur kulak memesi kıvamından biraz daha sert yoğurulur.

Kızartmak için yağ

Yapılışı

Yoğurulan hamurun büyüklüğü kızartılacak tava kadar açılır. Hamur çok ince olmamalıdır. Kızgın yağda kızartılır. Hamurlar kızartıldıktan sonra iç harı hazırlanır.

İç harcı için

250-400 gr kıyma

2 adet soğan

1 tatlı kaşığı karabiber

Yarım bağ maydanoz

1 yemek kaşığı salça

Kıyma soğanla birlikte kavrulur. Salça eklenip kavurma işlemine devam edilir. Baharatı ve maydanozu eklenir. Malzemeler özdeşleştikten sona kapatılır. Genişçe bir kapta su kaynatılır. Bu su arzu edilirse tavuk veya et suyu da olabilir. Kızartılan yufkalar kaynayan suyun içine atılır. Arkalı önlü çevrilip sudan alınır. 2 yufka üst üste getirilir. Üstüne hazırlanan harç yayılır. Üstünü kapatmak için iki yufka üst üste getirilerek harcın üzeri kapatılır. Börek haline gelen yufkalar teflon tavada arkalı önlü olacak şekilde ters çevrilir. Üzerine sarımsaklı yoğurt ve sos gezdirilir.

Sos için

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı salça

1 yemek kaşığı toz biber

Eritilen yağ içinde salça ezilir. Toz biber ilave edilir. Kızartılan mücverlerin üzerine önce ezilmiş süzme yoğurt dökülür. Daha sonra üzerinden sos gezdirilir.