Kocakarı Gerdanı

KOCAKARI GERDANI

Malzemeler

½  kilo un

½ kilo tereyağı

Yarım çay kaşığı tuz

3 bardak şeker

1,5 su bardağı su

1 yumurta

1 tatlı kaşığı sirke

Yarım kilo ya da bir kilo ceviz ( Arzuya göre)

Orta boy fırın tepsisi

Yapılışı

Hamur için; un, su, tuz katılarak kulak memesi kıvamında hamur yapılır. Bezeler haline getirilip oklavayla çok ince olacak şekilde açılır. Açılan hamurun üstüne dövülmüş bol ceviz serpilir. Hamur büzüştürele büzüştürüle şekli verilir. Tepsi doluncaya kadar aynı işlem tekrarlanır. Tepsi dolunca üzerine kızdırılmış tereyağı dökülür. Bütün hamurun üzerine yağ eşit şekilde dağıtılmalıdır.

Tatlı üzeri kızarıncaya kadar fırında pişirilir. Soğuduktan sonra şerbeti dökülür.

Şerbeti İçin

3 bardak şeker

2,5 bardak su

2-3 damla limon suyu

Şeker ve su kaynatılır. Kaynadıktan sonra limon suyu sıkılır. Hamur soğuk şerbet ılık olacak şekilde dökülür.