KABAK MÜCVERİ ( KABAK LELENGİSİ)
Malzemeler
3 dilim sarı kışlık kabak ( bal kabağı)
1 demet maydanoz
½ kilo un
1 demet taze soğan
1 kuru soğan
1 çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı tuz
2 yumurta
1 tatlı kaşığı karbonat
Kızartmak için 1 su bardağı zeytinyağı
Aldığı kadar un
Yapılışı
Kabaklar rendelenir. 1 tatlı kaşığı tuzla tuzlanıp yarım saat bekletilir. Kabakların suyu sıkılır. Sıkılan kabaklar çukur bir kaba alınır. İçine 2 yumurta kırılır. Baharatı, rendelenmiş soğanı, ince kıyılmış taze soğanı ve maydanozu eklenir. Un azar azar eklenir. Bu hamurun biraz cıvık olması gerekiyor çünkü hamur katı olursa kabak tadı alınmaz. Hamur ister şekil verilerek kızartılır, ister kaşık yardımıyla yağa koyularak kızartılır. İki tarafı eşit olacak şekilde kızartılır.
Not: Kızaran kabak mücveri yörede üzüm pekmezine banarak yenir. Arzuya göre peynir ve çay eşliğinde de yenebilir.