GAMA (PIRASALI EKMEK)
Malzemeler
1 kg pırasa
5 adet kırmızıbiber
½ kilo un
4 yemek kaşığı toz biber
1 bağ ısırgan otu
Yarım bağ maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay bardağı zeytinyağı
1 kibrit kutusu ya maya veya 1 tatlı kaşığı kuru maya
Tuz
Hamurun yapılışı
Mayanın üzerine 1 su bardağı ılık su koyulur. Mayayla unu biraz karıştırdıktan sonra içine zeytinyağı, tuz, 1 tatlı kaşığı şeker karıştırılır. Malzemelerin üzerine un ilave edilir. Kulak memesi kıvamına getirilir.
Pırasa, ısırgan otu, maydanoz ve kırmızıbiberler ince ince doğranır. Hazırlanan hamurun içine eklenerek hamurla birlikte karıştırılır. Hamur orta büyüklükte yuvarlak halinde açılır. Fırın 200°ye ayarlanarak sıcak fırına sürülür. Gamalar piştikten sonra yumuşak olması için üzerine zeytinyağı sürülür.
Arzu edilirse zeytinyağıyla servis edilir.