SİNİ PİDESİ
Malzemeler
1 kg un
3 yemek kaşığı yoğurt
2-3 bağ ısırgan otu
½ kilo ıspanak
½ kilo pırasa
1 tatlı kaşığı tuz
2 yemek kaşığı toz biber
Zeytinyağı
60-70 cm genişliğinde bakır sini
Yapılışı
Un 3 yemek kaşığı yoğurt ve 2 yemek kaşığı zeytinyağıyla yoğrulur. Hamur 10 eşit parçaya ayrılır. Isırgan, ıspanak ve pırasa ince ince doğranır. Toz biberle ve tuzla karıştırılır. Tepsi yağlanır. 5 parça hamur açılır. Aralarına zeytinyağı sürülür. Hamurun üzerine otlu harç koyulur. Kalan 5 beze açılır. Aralarına yağ sürülen hamurlar harcın üzerini kapatacak şekilde konur. Bakır tepsi tüplü ocak üzerinde çevire çevire pişirilir. Altı kızaran hamur ters çevrilir. Tepsiyi tekrar yağladıktan sora diğer yüzü aynı şekilde pişirilir. Soğuyunca kesilerek servis edilir.
Not: Bu börek,yörede mahalle fırınlarında odun ateşinde pişmektedir.